21 септембар 2011

5 giga grehova



Marketing menadžeri obično kažu: “O konkurenciji sve najbolje!” Slušaoci znaju da je to, realno, samo maska i veštačka uglađenost. Ne morate obavezno da mislite loše, ali sve najbolje je baš preterano. I netačno 100%.
Cisco je “skinuo rukavice”, prekršio taj običaj i otvorio sajt na kome “opanjkava” (južnjački glagol) svog  takmaca Juniper Networks. Opleli su i na Cisco-blogu. Pravi im negativni marketing i optužuje ih da varaju svoje korisnike dajući neka preterana tj. lažna obećanja. Neki bi rekli da je ipak svaka reklama – reklama ili da se za dobrim konjem prašina diže.  Verovatno ima nešto u tome što im baš Juniper smeta, pa su rešili da korisnicima i kupcima networking opreme ”otvore oči”.
U Juniperu se mnogo ne obaziru na optužbe, kažu da se Cisco opet malo “pogubio”, a da oni rade u skladu sa željama i potrebama korisnika.
Da ne bude po onoj našoj “Dok se dvoje svađaju...”, jer Kinezi ćute i rade, a AlcaLu pokazuje ozbiljnost i sve više se nameće i u IP networking oblasti. Ne znam da li je u nekoj oblasti bilo nešto slično ovome, ali mene je malo iznenadio način.

Нема коментара: