25 март 2012

Inovativno i zajedno


Sredinom protekle sedmice u beogradskom hotelu Hyatt, kompanija Cisco održala je svoju 11. konferenciju Cisco Expo 2012. U dva dana bilo je mnogo kvalitetnih i sadržajnih prezentacija i predavanja, koja su se paralelno odigravala u 4 tematski odvojene sesije. Ja sam tamo bio prisutan ljubaznošću agencije Smartpoint kao autor ovog telekomunikacionog bloga i još jednom im se zahvaljujem na ukazanoj časti (hvala Zlati iz Srbodroida i Dragani iz Smartpointa). 

Cisco Expo 2012 konferencija održana je pod geslom "Inovirajmo zajedno" (Innovate together), uz afirmisanje principa masovne kolaboracije. Kompanija Cisco je dobro iskoristila priliku da se prikaže u pravom svetlu, da prikaže svoje uspešne projekte i inovacije, novine u tehnologijama i arhitekturama mreže, kao i unapređenja svojih uređaja i opreme. Fokus je bio na inteligenciji mreža, trendu mobilnosti i neizbežnom cloud computingu. Po meni, zanimljivo i svakako vrlo pohvalno je što je akcenat bio na unapređenju poslovnih procesa u srpskim preduzećima i na partnerstvima sa srpskim IT i ostalim kompanijama. Na otvaranju konferencije vrlo zapažena je bila demonstracija mogućnosti novih IT rešenja u transformaciji poslovanja, u prikazanom slučaju, banaka, a sve u cilju maksimalnog zadovoljenja potreba korisnika uz uštedu operativnih troškova. Na otvaranju nam je još jednom skrenuta pažnja da je Srbija, prema istraživanjima Cisca,  na samom začelju Evrope u ICT konkurentnosti i uticaju ICT na razvoj privrede. Prostora za napredak ima, to svi znamo, ali pameti da se taj prostor iskoristi očito manjka! Možda će buduća srpska Vlada imati više sluha za "umreženu ekonomiju".

Poseta konferenciji je po mojoj proceni bila odlična. Teme takođe. Bilo je puno zapaženih prezentacija domaćih stručnjaka, što mi je posebno drago, a bilo je i vrhunskih eksperata iz inostranstva. Domaćini su opravdali renome i nivo velike svetske kompanije i ja im želim još mnogo ovakvih događanja, verujem na zadovoljstvo svih kolega iz domaćeg ICT sektora.

Нема коментара: