13 јун 2013

Konsultanti



Tokom ove sedmice održana je 10. Telekom Arena, regionalna konferencija (zatvorenog tipa) o elektronskim komunikacijama zemalja jugoistočne Evrope. Iz šturih izveštaja u štampi i elektronskim medijima  nije se moglo saznati nešto posebno, a ako je neko od čitalaca prisustvovao bilo bi lepo da ovde sa nama podeli svoje impresije. Na osnovu pročitanog, za mene je utisak izjava gospođe Irini Reljin da ministarstvo sprema novu strategiju razvoja širokopojasnog pristupa, nadam se da će biti na javnoj raspravi. Drugi utisak je izjava direktora konsultantske kuće AT Kearney:


„Formiraju se nova pravila igre, nošena na četiri ključna trenda koja oblikuju telekom industriju: promena korisničkog mentaliteta, pritisak na tradicionalno telekom poslovanje, ulazak na nova tržišta i promena poslovnih modela.
...fokus na operativnu uspešnost ...pružanje osnovnih komunikacijskih usluga pada u drugi plan, ali se kompanijama otvara prostor za razvoj upravljanja platformi sa ponudom najrazličitijih usluga. Ključ je  približiti se sve zahtevnijem i izbirljivijem korisniku i pružiti mu ono što želi, a telekomunikacijske kompanije imaju potrebne alate”, rekao je Derča.


Za korisnike sam pisao u nekoliko navrata, a pre par dana sam ovde upravo pomenuo promenu poslovnog modela kao ključnu stvar za uspeh na današnjem tržištu. Mali dokaz i argument da na ovom blogu možete dobiti besplatne konsultanske savete koji ne zaostaju za onima iz renomiranih kuća.
Lepo mi je rekao moj drug Rosi da nisam normalan šta sve pišem na blogu. Drugi, rekao mi je, za takva pisanija uzimaju lovu, a ja besplatno nekima otvaram oči i delim znanje. Da objasnim onima koji me ne poznaju: to je zato što sam ja jedan mnogo naopak i zajeban čovek, težak k'o crna zemlja i apsolutno za izbegavanje. Šta ću kad nisam mufljuz, uvlakač, poltron ili metiljavko.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Neko radi iz ljubavi a neko za cash.
Vreme je uvek pokazalo da su veci strucnjaci koji rade iz ljubavi a ne iz pohlepe. Period. Tacka.
Veliki pozdrav :)

Saša Stamenković је рекао...

Da sam hteo da radim za cash, ovaj blog sigurno ne bi postojao a i ja ne bi bio JA. Lova me neće, ne znam da se prodam, loš mi je marketing i šta da se radi. Važno je da sam zdrav i da održavam neki identitet.

Pre neki dan sam sa jednim uspešnim mladim čovekom diskutovao malo o svojoj stručnosti - on reče da ne zna za mene i moj rad. I nije ni to problem, problem je što ni ja, koji toliko kao pratim struku i dešavanja u struci, nisam ni čuo ni video ono što je on radio i pokazao svoje stručno-liderske sposobnosti i kvalitete.
Ja prosto ne volim da mi nešto tako promakne i moram da se preispitam. Ali, verujem da je pametan momak dok me ne uveri da opasno grešim.

Hteo sam da mu poklonim zbirku svojih radova i tekstova, ali setio sam se u poslednjem trenutku jedne poslovice. Sad se zbog toga nekako srećan, jer sam izbegao još jedno poniženje.

Izvinjavam se svima koji moraju ovo da čitaju, ali lične frustracije negde moram da iživljavam.

Анониман је рекао...

Mislis na "ne bacajte bisere pred..." :)