11 јануар 2010

Dodatna oprema za traktor

Nekako mi je oko Nove godine promakao intervju direktora Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija u listu "Danas" i u njemu, pored ostalog, odgovor na probleme sa novim CDMA telefonima:

"Kada u nekom selu lošu dvojničku analognu liniju ukinemo da bi im dali bežični telefon, dođe i do revolta jer građani imaju utisak da im dajemo lošiju uslugu, a zapravo je bolja. Potrebno je da više radimo na promociji takvih telefona pogotovo u ruralnim sredinama. Recimo, jedna od prednosti je da taj telefon možete da koristite na teritoriji celog sela i da ga nosite sa sobom kao mobilni. Imamo i primer da je jedan korisnik uzeo četiri telefona jer ima četiri traktora pa je u svaki stavio jedan, ali je time takođe smanjio troškove jer komunicira fiksnim, a ne mobilnim telefonima."

S obzirom da novi zakon o saobraćaju sankcioniše razgovaranje preko mobilnog u toku vožnje, rešenje za one koji vole da pričaju dok voze kroz selo (ili oru) su CDMA telefoni. Ovo shvatite kao reklamu, a ne kao iživljavanje kulaka koji ima 4 traktora. Važe i kombinacije sa motociklima, biciklima, motokultivatorima, zaprežnim vozilima, kombajnima.

Mogla bi možda da se napravi efektna reklama : "Seljaci ga svuda nose sa sobom! CDMA telefon!" A seljak bez zuba kaže: ”E, prijatelju moj, ja sam se mobilnog rešio!” (je*ote, ko se još seća čuvene reklame kad smo bili mali deca).
Ako se Vladi ne sviđa ova besplatna (!?) ideja, neka je slobodno iskoristi Media Works i kolega Đinović. Ne mislite valjda da nisam ozbiljan? Suština, pored onog da telefoni funkcionišu, jeste stvarno u tome da se ljudima objasni šta su dobili i šta s tim mogu da rade.

7 коментара:

Sloba Markovic је рекао...

"A MUHARIKE??? E, ja sam se te napasti rešio!"

Kvisko za mene? :)

Saša Stamenković је рекао...

Bravo, majstore! To je taj čiča! Zar ti nisi mlađi? A sećaš se toga?!

Kviska uloži kod DING BET da ti duplira kvote, znam da znaš koliko su ponudili ;-)

teddy је рекао...

Ako Lučić priča o ovome:

http://tinyurl.com/ycgamgp

i

http://tinyurl.com/y8jnkla

zaista mu ništa ne verujem.

Ko bi se pri zdravoj pameti odricao telefona samo zato što mu se ne sviđa način na koji funkcioniše. U tekstu u Pressu lepo piše da su građani tražili fiksne telefone ILI signal za bežični, što znači da Telekomova implementacija CDMA standarda i te kako škripi, a ovo Lučićevo jadanje je samo prilično neuspešni pokušaj pranja Telekoma od negativnog publiciteta.

Štaviše, imajući u vidu da je to isti onaj Vladimir Lučić koji je:

- u broju PC pressa iz jula 2009. najavio da će IPTV biti dostupan na dva televizora tog istog meseca, a sad je sredina januara 2010, i ta mogućnost još nije dostupna onima koji imaju IPTV.

http://tinyurl.com/y8jnkla

Mislim, koliki treba da budeš nesposobnjaković (ili lažljivac) da nešto najaviš za taj mesec, a da onda nisi u stanju to da ostvariš još narednih pola godine?

Da ne otvaramo sad posebno činjenicu da je Telekomov Open IPTV ozbiljan kandidat za najgori IPTV servis u Evropi, jer nema ni teletekst, ni time shift (mogućnost pauziranja programa zbog npr. obavljanja telefonskog razgovora ili odloženog gledanja uz preskakanje reklama), ne omogućava gledanje video zapisa sa YouTubea ili drugih sličnih servisa, nema prikaz novih vesti, sportskih rezultata i berzanskih podataka, igranje igrica, slanje maila, prikaz identifikacije telefonskih poziva na ekranu televizora, rezervisanje bioskopskih/koncertnih/avionskih karata itd. Uz to, vreme promene kanala je takođe katastrofalno i iznosi 4 sekunde. Za sve ovo je Lučić među najodgovornijima.

- u intervjuu Miri Adanji-Polak 1. novembra 2008. izjavio da do kraja 2009. neće biti dvojnika, a sada ih je prema rečima Branka Radujka, 140.000.

http://tinyurl.com/ydbz3ea

http://tinyurl.com/yaqkxyc

rekao bih da njemu ništa ne treba verovati i da mu je bolje da ćuti i pokuša da uradi nešto na popravljanju imidža Telekoma kao nesposobne firme, tako što će najpre uvesti neku novu uslugu ili omogućiti onima koji godinama na to čekaju da koriste osnovne usluge, a tek zatim to u novinama reklamirati.

teddy је рекао...

Ispravak linka za Lučićev intervju PC pressu:
http://tinyurl.com/ycj8zzq

Анониман је рекао...

Mislim da zaista nije u redu da dajete ovakve komentare za Vladu. On je dobio u nasledje onakvu fiksnu kakvom su je neki drugi napravili, jer koliko ja znam, Vlada je mobilnu vodio vrlo uspesno. Taj isti Vlada nema carobni stapic pa da preko noci uradi sve ono sto su drugi trebali da odrade odavno. Imidz koji je on gradio je mobilna telefonija i zaista nije imao cega da se postidi. O njemu mogu da pricaju oni koji su sa njim radili. I samo jos da vas podsetim, covek je direktor komercijale, moze da proda samo ono sto mu tehnika obezedi.

Saša Stamenković је рекао...

@anoniman:

Prvo, ne znam na koga se odnosi primedba. Znači sledeći put napišite na koga se odnosi primedba. Možda na Teddyja, prethodni komentar, ili na mene u postu?
Nisam hteo da brišem ovo anonimno advokatisanje, mada nisam ni razumeo šta je u pitanju, koji čarobni štapić, koju fiksni dobio u nasleđe kad je čovek direktor komercijale...
Drugo, ovde na blogu niko nikog ne napada, ko ima problem sa komentarima ili napisima, šta da mu radimo.
Ja sam samo protiv otvorenog vređanja, ali ne i protiv kritike pogotovo javne reči. Ovde se uglavnom barata samo činjenicama, ako je neko nešto javno rekao - rekao je i šta sad. Rekoh u nekom od svojih komentara, javna reč ima težinu i mora da se pazi šta se i kako kaže i priča, jer ima i pametnih i tehnički pismenih ljudi koji to čitaju.

Mislim da niko Vladu nije napao kao Vladu L. lično, daleko od toga. A zaštite lika i dela na ovom blogu nema.

teddy је рекао...

2 gos'n anonimni:

Vladimir Lučić bi mogao da prvo ostvari neki rezultat, pa da se hvali. Ovi citati koji se nisu ostvarili svakako nisu reklama za njega kao sposobnog menadžera koji ostvaruje svoje planove, a još manje za Telekom.