20 фебруар 2008

Čekajući očekivano

U ovim teškim danima poniženja, duševne boli i nemoći, kada su belosvetske kabadahije aminovale amputiranje Kosova i Metohije, najviše nam je potrebna pamet, mudrost, racionalnost, odmerenost i odgovornost. Nemamo pravo na defetizam i kolektivni harikiri na Terazijama ! Srbija mora da nastavi da živi, trajaće ovaj narod !

Moje blogovanje započelo je pitanjem „Ko će biti novi direktor Telekoma Srbija“, a odgovor je, evo, posle nekoliko meseci stigao. Kažu u komentarima vesti da nije stručnjak za telekomunikacije, a zaboravlja se da je i njegov prethodnik je bio pravnik. Ako zna ko zna i ako je opredeljen da bude uspešan - dovoljno za početak.

Novog direktora Telekoma očekuje: nasleđe profitabilnog Preduzeća, kontrola firmi-ćerki, realizacija već skovanog plana za 2008. godinu, konsolidovana i ozbiljna „mobilna“ konkurencija, najavljena liberalizacija na domaćem tržištu uz odobravanje licenci za WiMAX i VoIP, izlazak Telekoma na berzu, intenzivne promene na telekomunikacionom tržištu za koje Telekom valja dobro organizaciono pripremiti... Izazova na pretek ! Od viška pametnih, sposobnih i stručnih ljudi u okruženju neće boleti glava. Stubovi savremenog telekom-operatora su planiranje, ljudski resursi i usluge, uvezani adekvatnom IT podrškom operativnim procesima. A stubovi su garant stabilnosti. Prošlo je vreme bandera.

Нема коментара: