12 март 2010

Od fiksne ostao samo ADSL

Direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija najavio obimne planove za 2010. godinu: investiciona ulaganja od oko 20 mlrd dinara (tj. 200 miliona evra) sa fokusom na razvoj fiksnog i mobilnog Interneta, dostizanje cifre od 700.000 ADSL korisnika, 100.000 mobilnih 3G Internet korisnika, 6,2 miliona mobilnih pretplatnika, usluge plaćanja putem mobilnog telefona, ponudu “smart” mobilnih telefona, povoljne pakete usluga, “...naglasio da je pravi način da se liberalizuje tržište da ono samo određuje cene usluga.” Ne znam zašto je liberalizacija toliko omiljena tema, a ima toliko drugih.

Gospodin V.L. je izrazio očekivanje da će, u skladu sa svetskim trendovima, MTS do kraja 2014. godine imati bar 2 miliona mobilnih Internet korisnika! (CAGR oko 120%!, hmmm) Istakao je još jednom da je Telekom istinski šampion u kontroli i rezanju troškova, jer je i pored neznatnog povećanja prihoda uspeo da ostvari rekordnu dobit u prošloj godini.

Ne znam da li je slučajno izostalo pominjanje IPTV-a i telepresence-a, usluga koje su bile hit i ekskluziva u ponudi. Ali bez obzira na sve, fakat je da Telekom ima vrlo stabilnu i nadmoćnu poziciju kad je prihod na telekomunikacionom tržištu u pitanju.

3 коментара:

Sloba је рекао...

Jel' u prilog naslovu ide i najnovija ponuda Telekoma -- ADSL na godinu dana uz razgovore u lokalu po 0 din ;)

Saša Stamenković је рекао...

@ Sloba:

Nije ti loša ova! Ne znam da li V.L. ovo čita, pa da ujedini moju i tvoju kreativnu energiju ;).

milis је рекао...

btw. sve je najavljeno u skladu sa strategijom za razvoj broadbanda ;) ako niste uhvatili taj detalj, pogledajte strategiju.

Inače, Nemci su već u Telekomu i rade radnju.