23 октобар 2010

Minus 1

Danas je moja Zvezda pokazala svoje tužno fudbalsko lice. Što u pesmi reče, takođe zvezdaš Bora Đorđević “još jedna pobeda Partizana”. Ali nije to poenta niti hoću da pišem o sporom i dekadentnom fudbalu koji igraju naši klubovi.
Jedan do juče veliki zvezdaš, Zvezdina nekadašnja ikona, kapiten, Zvezdino dete, otrčao danas posle tekme prvi na jug pred “grobare” i pokazao majicu sa natpisom: “Oprostite mi moju ružnu prošlost”.

Čovek se stidi svoje prošlosti, dela svog života i svoje karijere, kluba iz koga je postao reprezentativac, stidi se svojih klupskih drugara, navijača kojima je “davao” srce, svoje crveno-bele krvi u koju se javno kleo svojevremeno...
Znam da su ga navijači vređali (ne opravdavam ali ne znam šta je očekivao), da su ga napali huligani u Italiji (ne-dao-Bog-nikome, a spasili su ga saigrači iz njegove ružne prošlosti), neka se je i nudio Partizanu (nisu ga oni zvali), verujem da je kao očajnik sa klupe došao u Partizan sa željom da kroz Ligu šampiona dokaže da je veliki golman,... Ali je danas pokazao da je mali čovek, moralna ruina, dno dna, ljigavi uvlakač... Misli da će ga grobari poštovati zbog toga? Pa za grobare je bar vernost i odanost sve i svja.

Milko je svojevremeno iz inata i fore i skandala radi otišao u Partizan, ali nikad nije popljuvao Zvezdu gde je i dan-danas dragi gost.
Jedan od najvećih naših trenera svih vremena, Miljan Miljanić nije hteo 1975. godine da vodi Real Madrid protiv svoje Zvezde (možda se neko seti Džaje i Kamača i odbranjenog penala Santiljani Olje Petrovića).
Ima nas, navijača Zvezde, koji smo možda profesionalno razumeli Stojkovića, zbog reprezentacije. I na nas je pljunuo! Ne znam da li se ikada iko od Zvezdaša ovako poneo prema svom klubu, klubu koji ga je stvorio. Ne znam kako će da pogleda u oči zvezdaše-saigrače iz reprezentacije.
Eduardo da Silva, Brazilac - hrvatski reprezentativac, dao gol pre neki dan za Šahtjor protiv Arsenala i nije hteo da se raduje jer je do juče bio igrač Arsenala! A ko je danas gledao utakmicu video je šta je sve moralni patuljak u dresu golmana Partizana radio i izvodio u duelu sa klubom u kome je ponikao. Sramno i sramotno!

Tema ovog posta je pad moralnih vrednosti, odsustvo ideala i “svetinja”, promocija egoizma, prodaja duše. Sve je na prodaju!

4 коментара:

Анониман је рекао...

Blog koji me oduševljava. Napisano kao da ga ja pišem. Baš ono što mislim. Skidam kapu za ovaj i sve ostale tekstove.

Saša Stamenković је рекао...

Hvala veliko! Ovo je najveća pohvala do sada, mada anonimna :(

Saša Stamenković је рекао...

Veliki Šeki o postupku bivšeg golmana CZ, a svi znaju ko je i kakav je Šeki.

http://www.pravda.rs/2010/10/25/sekularac-stojke-zvezda-ti-je-bila-druga-majka/

Анониман је рекао...

Možda su bili rani radovi:
http://www.alo.rs/sport/32310/Slatki_GREH
Nije lako, mlad organizam, volio viski, naviko se pušit na original cigara, a prihodi niski i sanjo o kamari para. U to pomoć sa "The dark side of the moon" i eto grehova...