21 новембар 2011

Svetski trend i u Srbiji

Telenor u Srbiji prati svetski trend u prodaji smartfon telefona. Njihovu prodaju čini više od trećine smartfon aparata (izvor: Blic Novac, subota 19.11.2011. godine)! Telenorova "Pametna mreža" imaće prilike da korisnicima ponudi novo pozitivno iskustvo. Iako je mreža deklarisana na max protok od 21 Mbps, njihov direktor marketinga i prodaje pošteno i odgovorno kaže da će realne brzine biti od 3-6 Mbps. Svaka čast, to je izuzetno fer prema korisnicima! Telenor prognozira da će za pet godina u Srbiji svaki treći mobilni korisnik imati smartfon, što znači da će se Internet browsing i download aplikacija preko mobilnog mnogo više upražnjavati. "Pametna mreža" je spremna za to, a i za prelaz na LTE kada to bude potrebno.


Bilo bi interesantno da vidimo koliko je to smartfonova u brojkama, jer mi je očigledno da je ponuda prilagođena pomenutom procentu 30-40%. Druga stvar je da li se to uopšte primećuje u saobraćaju. A to je najbitnije! Nova mreža sigurno može da podrži novo iskustvo, nemam nikakvu sumnju. Prodaja aparata je, kako to rekoh u prethodnom postu, danas biznis broj 1 za mobilne operatore.

1 коментар:

Ilija је рекао...

VIP je u okviru svojih studija istraživanja uokvirio procenat implementacije smatphone-ova u Srbiji na oko 10 %. Ova informacija datira iz avgusta ove godine.